Vprašajte nas

Cevne Tehnologije

Gumijaste cevi

Uporabljajo se za transport različnih medijev, kot so pitna in odpadna voda, pivo, vino, mleko, sokovi, zrak, para in vroča voda, plin, olje, goriva, škropiva, kisline in ostale abrazivne tekočine ter za transport peska, cementa in PVC granulatov.

Področja uporabe: kmetijstvo, namakalni sistemi, kompresorji, pnevmatska orodja, avtomobilski hladilniki, cisterne, silosi, kanalizacija, mlečna in prehrambna industrija, kemična in farmacevtska industrija, livarne, jeklarne in valjarne ter za varjenje (dovod plinov).

Gumijaste cevi so zaradi svojih fizikalnih lastnosti in velike uporabnosti v industriji naš najbolj zastopan prodajni program. Ena najpomembnejših lastnosti gume, po kateri se razlikuje od drugih materialov, je njena elastičnost. Poleg elastičnosti imajo naravne in sintetične gume tudi mnoge druge kvalitete, kot so majhna obraba, nepropustnost za tekočine, zrak in pline, poleg tega pa se dobro obnesejo v raznih raztopinah, odporne so na večino kemikalij, imajo velik temperaturni razpon, odporne so na vremenske vplive ter se odlično spajajo z drugimi materiali.

Naše gumijaste cevi so izdelane v skladu z EU in mednarodnimi standardi za različna industrijska okolja in ne vsebujejo ftalatov in bisfenola. Pridobljene imajo različne certifikate, in sicer za živilsko industrijo FDA, BGvV, IANESCO; za kemikalije in naftne derivate: EN 12115, EN 1761; za paro: ISO 6134 tip 1 in 2 razred A; za tehnične pline in UNP: EN 559 ISO 3821, EN 1762/2003 ter Ex prostore po ATEX direktivi.

Cevi dobavljamo v zahtevanih dolžinah različnih premerov in z različnimi priključki, kot so prirobnice, razni navojni priključki, “Cam&Groove” in “TW” spojke, “API” ter druge hitre suhe spojke. V našem podjetju uporabljamo shemo sledenja za izdelavo, testiranje, vzdrževanje in popravilo vsake posamezne cevi, ki jo dobavimo kupcu. 

  • Dimenzije: od fi 3 mm do fi 500 mm 
  • Temperaturno območje: od –40 °C do +232 °C 
  • Delovni tlak: do 250 bar

 

 

 

Katalog:

 Katalog gumijastih cevi

 Prenos kataloga gumijastih cevi