Vprašajte nas

Cevne Tehnologije

Silikonske cevi

Uporabljajo se v kritičnih industrijskih aplikacijah. 

Področja uporabe: živilska industrija, kemična industrija, medicina in farmacija.

Silikonske cevi imajo zaradi svojih kemičnih in fizikalnih lastnosti široko področje uporabe. Odporne so na vremenske vplive (ozon, UV, korozija) in staranje, poleg tega pa so tudi fiziološko neškodljive (posebni elastomeri). Manjši vpliv nanje imajo lahko šibke kisline, alkalije, soli, oksidacijska sredstva in rastlinska olja.

V primerjavi z drugimi elastomeri imajo silikonske cevi v temperaturnem področju od –60 °C do +250 °C praktično nespremenjene lastnosti. Sterilizacija teh cevi je možna v vročem zraku ali v vroči pari do 140 °C in se lahko ponavlja. Uporabljajo se v kritičnih industrijskih aplikacijah, kot so živilska industrija, kemična industrija, medicina in farmacija. Naše stranke lahko izbirajo med dvema različnima proizvodnima kvalitetama silikonskih cevi: za prehrambno industrijo nudimo peroksid catalysis in za farmacijo platinum-cured. Vsaka dobava cevi je opremljena s certifikatom o ustreznosti: FDA CFR – 177.2600, USP CLASS VI, ISO 10953. Paleto silikonskih cevi zaokrožujejo silikonske cevi in kolena za industrijska in železniška vozila.

Nudimo tlačne cevi, tlačno-sesalne cevi ter cevi brez vloge v zahtevanih dolžinah različnih premerov in z različnimi priključki, kot so prirobnice, razni navojni priključki ter “Cam&Groove” in tri-clamp spojke. V podjetju uporabljamo shemo sledenja za izdelavo, testiranje, vzdrževanje in popravilo vsake posamezne cevi, ki jo dobavimo kupcu.

  • Dimenzije: od DN 4 mm do DN 80 mm 
  • Temperaturno območje: od –60 °C do +250 °C 
  • Delovni tlak: od 1 bar do 14 bar

 

 

Katalog:

 Katalog gumijastih cevi

 Prenos kataloga gumijastih cevi