SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne strani www.cevna-tehnika.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo www.cevna-tehnika.si (v nadaljevanju tudi »spletna stran«) upravlja podjetje CT – CEVNA TEHNIKA, d.o.o., Partizanska cesta 30, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 5846625000, davčna številka: SI19220910, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi »ponudnik«).

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče. Strinjate se, da boste spletno stran uporabljali v skladu z veljavno zakonodajo in da ne boste kršili pravic tretjih oseb ali omejevali dostopa drugim uporabnikom.

Povpraševanje

O vseh podatkih o vašem spletnem povpraševanju boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V najkrajšem možnem času boste prejeli ponudbo s strani ponudnika ali pa e-mail z zahtevkom po dodatnih informacijah. Z oddajo povpraševanja se ne zavezujete k nakupu izdelkov in je informativne narave. V primeru, da po prejemu ponudbe pride do naročila, se vsi nadaljnji postopki izvedejo v skladu z delovnimi procesi in pogoji ponudnika. Cene, ddv, dobavni roki in dodatne pomembne informacije so navedene v ponudbi in vas o njih obvesti ponudnik. Na spletni strani niso navedene cene, ddv, ni mogoče opraviti plačila, izbrati načina dostave, opraviti reklamacije ali vračilo izdelkov. Za te namene vam je na voljo ponudnik preko telefona in e-maila.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah, če je že prišlo do oddaje povpraševanja. V nobenem primeru ponudnik ni odgovoren za morebitno škodo ali izgubo, ki izhaja iz uporabe ali zanesljivosti informacij na spletni strani. To vključuje, vendar ni omejeno na izgubo podatkov, izgubo dobička, izgubo poslovne priložnosti ali posredno, naključno ali posledično škodo. Vaša uporaba spletne strani je izključno na lastno odgovornost. Strinjate se, da boste sami odgovorni za morebitno škodo na vašem računalniškem sistemu ali izgubo podatkov, ki bi nastali zaradi prenosa materialov, informacij ali vsebin s te spletne strani. Spletna stran lahko vsebuje povezave na zunanje spletne strani, ki niso pod nadzorom ponudnika. Uporaba teh povezav je na lastno odgovornost.

Avtorske pravice

Spletna stran www.cevna-tehnika.si je v izključni lasti podjetja CT – CEVNA TEHNIKA, d. o. o. Pridržujemo si vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru spletne trgovine je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsebina, logotipi, grafika, slike, tehnični listi in drugi produkcijski materiali na tej spletni strani so zaščiteni z avtorskimi pravicami ali drugimi pravicami intelektualne lastnine. Brez našega izrecnega pisnega dovoljenja ni dovoljena uporaba ali reprodukcija teh materialov. Ponudnik ima dovoljenje za objavo le teh. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

Varovanje osebnih podatkov

Zagotavljamo vam varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Podatki bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega ste nam jih posredovali (ponudba, račun, komunikacija v zvezi z vašim povpraševanjem, pošiljanje informativnega gradiva). Dostop do podatkov imajo le pooblaščene osebe našega podjetja. Vaših podatkov nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam. Občasno vas bomo po e-pošti seznanili z novostmi v naši ponudbi. Pisno ali po telefonu lahko zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v 5 dneh obvestimo.

Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete v politiki zasebnosti ponudnika.

Obravnava pritožb in reševanje sporov

Za razlago teh prodajnih pogojev se uporablja izključno pravo Republike Slovenije. Pogodbeni stranki se zavežeta reševati vse spore na miren način, v primeru izčrpanja vseh izvensodnih poti za dosego sporazuma pa je za reševanje spora pristojno krajevno pristojno sodišče v Republiki Sloveniji glede na sedež ponudnika. Skladno z zakonsko ureditvijo ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno stran na območju RS, objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na naslednjem URL naslovu: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik zagotavlja učinkovit in zaupen sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo je potrebno poslati na e-poštni naslov info@cevna-tehnika.si. Ponudnik bo stranki v 5 delovnih dneh po prejemu pritožbe potrdila prejem ter obvestila stranko o poteku in trajanju pritožbenega postopka.

Maribor, 1.7.2023

Vaše povpraševanje
Vaša košarica je trenutno praznaVrni se med izdelke